Yoga Kids
Wie ben ik


Ik ben Erna Brinkman. Ik woon al 35 jaar met veel plezier met mijn man in de Bongerd in Lelystad. Wij hebben drie kinderen, die inmiddels zijn getrouwd en we hebben vier kleinkinderen. Ik heb 40 jaar in het onderwijs gewerkt.  Nadat ik ben gestopt met lesgeven, ben ik vervolgens gestart met de opleiding kinderyogadocent aan de AALO in Hilversum (2017) en aan de Jip & Jan Academie (2018) van Helen Purperhart in Almere. Ook ben ik in 2018 gestart met lesgeven op een aantal scholen in Lelystad. Daar bemerkte ik, dat uitbreiding met kleuter- en tiener yoga noodzakelijk was. Beide cursussen heb ik bij Helen in 2019 gevolgd.

Waarom yoga.

Tegenwoordig is het leven van een kind/tiener al behoorlijk druk ingedeeld. Ze zitten op school waar ze veel stil moeten zitten en luisteren. Ook beoefenen ze vaak een sport en soms zelfs twee. Bewegen is gezond, dat is een feit, maar wat ook belangrijk is voor een kind, is om zich te kunnen ontspannen. Kinderyoga is een goede manier om te bewegen en ontspannen.

Kleuteryoga (4-7 jaar)

Samen met een groep op avontuur, de lessen staan in het teken van een thema: een land, indianen, de seizoenen of bijvoorbeeld de zee. Er is van alles mogelijk. Het gaat om plezier maken, lekker bewegen, eenvoudige yogahoudingen, masseren (contact maken met anderen), dansen, liedjes, ademhalingsoefeningen en fantaseren (visualisaties) in een ontspannen en veilige sfeer zonder competitie. Zo worden de kinderen uitgedaagd om op een speelse manier kennis te maken met yoga, zich vrij te voelen en bewust te worden van zichzelf.

Kinderyoga (8-10 jaar)

Kinderyoga maakt je sterker en is daarmee een goede ondersteuning in de fysieke en emotionele groei. Tijdens een yogales leren kinderen op een sportieve wijze balans te voelen tussen beweging en rust, spanning en ontspanning. Plezier staat voorop, er is geen competitie en de kinderen leren naar elkaar te luisteren en elkaar te helpen met oefeningen. Uiteraard worden yogahoudingen geleerd, wordt er gewerkt aan kracht en souplesse en de ontwikkeling van creativiteit. Er wordt een positieve impuls gegeven aan het zelfvertrouwen.

Tieneryoga (11-12 jaar)

Tieneryoga geeft energie, ontlading en ontspanning in drukke tijden van het hectische tienerleven. Het verbetert de concentratie en het zelfvertrouwen waardoor bijvoorbeeld het leren gemakkelijker gaat. Weet jij waar je grenzen liggen? Met yoga dagen we je uit om die grenzen te verkennen. Je leert jezelf beter kennen: wat voel je, wat wil je, waar leg jij je grens? Bovendien maakt yoga je lichaam soepeler en sterker. Het is prettig om de les te volgen in makkelijke (sport)kleding en op blote voeten)

Hoe laat en wanneer

Iedere woensdagmiddag volgens onderstaand schema. (behoudens de schoolvakanties dan zijn we gesloten)

De 1e lessen starten op woensdag 18 september a.s.

 

  • 14.30 – 15.30 uur voor kinderen van 4 tot 10 jaar. (lessen staan in teken van een thema en Avonturenyoga)
  • 15.45 – 16.45 uur voor kinderen van 11 en 12 jaar (tieneryoga)

Tarieven

  •                 proefles                     gratis
  •                 losse les                   € 4,00
  •                 4   rittenkaart        € 10,00
  •                 10 rittenkaart        € 20,00

Je dient wel lid te worden van Buurtvereniging “Het Palet”, kosten € 12,00 per jaar.

Is papa of mama al lid van Buurtvereniging “Het Palet” vraag dan even om het lidnummer dan hoef je namelijk niet meer lid te worden!

Tot gauw,

Vriendelijke groet,

Erna Brinkman
Tijd: 13:15 uur