Darten
Darten bij Buurtvereniging Het Palet.

Darten is de laatste jaren ongekend populair geworden. Natuurlijk door de successen van Raymond van Barneveld en de  wereldkampioen Michael van Gerwen. Door de aandacht die darten op TV krijgt willen steeds meer mensen een pijltje gooien.

Bij Buurtvereniging Het Palet is dit mogelijk in een leuke en ongedwongen sfeer. Iedere vrijdagavond wordt er van 20:00 tot ongeveer 23:30 gegooid. We spelen 501 best of 6, hierdoor is het mogelijk om gelijk te spelen waardoor het voor iedereen mogelijk is om mee te doen voor een topnotering in het eindklassement.
Om de ranglijst spannend te houden is er een extra element toegevoegd. Er zijn extra punten te verdienen door hoge finishes, 90+, 130+ en 170+ scores. 1x per maand spelen we een toernooi, met een winnaars en verliezersronde, ook hier zijn weer extra punten te verdienen voor de ranglijst. 
Aan het einde van het seizoen worden er wisselbekers uitgereikt aan de kampioen en de hoogste uitgooi.

Darten is een spelletje voor jong en oud, echter hanteren wij een minimum leeftijd van 18 jaar. Ons huidige leden bestand is echter heel divers. De jongste is net 20 en de oudste is 70. Gezelligheid staat voorop bij onze dartvereniging, waarbij we elkaar helpen om beter te worden. Het leren tellen van punten is erg belangrijk om een betere dartspeler te worden. Naast het gooien van wedstrijden is het ook verplicht om wedstrijden te schrijven. Zeker in het begin is dit niet makkelijk, met wat hulp van de spelers en door het gewoon te doen, word je al snel vertrouwd met het tellen, waardoor je uiteindelijk ook een betere speler wordt.

De kosten van het darten proberen we laag te houden. Om deel te nemen aan het darten dien je lid te worden van de buurtvereniging. De kosten hiervan bedragen € 12,- per jaar.
De kosten van het darten bedragen € 22,50 per jaar, deze zijn opgesplitst in € 7,50 voor deelname aan de activiteit en € 15,- voor materiaalkosten zoals, schrijfmateriaal, dartborden en bekers voor de diverse toernooien.

Wil je ook komen darten? Kom dan op vrijdagavond naar Het Palet om te kijken of het wat voor je is!
De zaal is open vanaf 19:30 uur.
Er is plaats voor maximaal 20 spelers per avond, aangezien niet iedereen iedere week aanwezig is, hebben we momenteel weer ruimte voor nieuwe leden.

Voor meer vragen kun je je wenden tot Ron, Daniel of Vincent, zij leiden de dartavonden in goede banen. Mocht je nog andere vragen hebben of je willen aanmelden voor het darten of gewoon een avondje mee darten om te kijken wat het is, stuur dan een mailtje naar vincent@hetpalet.com

 

 
    • darten
    • gezelligheid
    • vrienden
    • familie